Video sloop veerhaven Kruiningen

Na 16 maart 2003 werd het stil in de veerhaven van Kruiningen. Een dag na de opheffing van het veer Kruiningen-Perkpolder varen de laatste PSD-veerboten naar Vlissingen. De veerhaven ligt er sindsdien verlaten bij en valt deels ten prooi aan vandalisme.

In 2006 wordt de NAVO-kade gesloopt en in 2008 ook de rest van de PSD-infrastructuur. Op de videobeelden is de ontmanteling van de veerhaven van Kruiningen goed gedocumenteerd. Na de sloop van de PSD-infrastructuur wordt er een nieuwe woonwijk gebouwd op het terrein.

Onderstaande video is gemaakt door Adri van Noorden en Adri de Jonge en gepubliceerd door Sjaak van Loo.

Deel 1

Deel 2

Hergebruik hout

Onlangs bereikte ons het nieuws dat een deel van de meerpalen is hergebruikt voor een brug in een natuurgebied bij Waalwijk. Stichting Natuurmonumenten schrijft hierover: ‘De vlonderbrug is gemaakt van hout dat eerder gebruikt is bij het veer Kruiningen- Perkpolder in Zeeland. Door verzagen en bewerken is er een tweede leven gekomen voor het gebruikte hout. Er is dus geen boom voor omgezaagd.’

Gerelateerde berichten: