PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Video sloop veerhaven Kruiningen

Na 16 maart 2003 werd het stil in de veerhaven van Kruiningen. Een dag na de opheffing van het veer Kruiningen-Perkpolder varen de laatste PSD-veerboten naar Vlissingen. De veerhaven ligt er sindsdien verlaten bij en valt deels ten prooi aan vandalisme.

In 2006 wordt de NAVO-kade gesloopt en in 2008 ook de rest van de PSD-infrastructuur. Op de videobeelden is de ontmanteling van de veerhaven van Kruiningen goed gedocumenteerd. Na de sloop van de PSD-infrastructuur wordt er een nieuwe woonwijk gebouwd op het terrein.

Onderstaande video is gemaakt door Adri van Noorden en Adri de Jonge en gepubliceerd door Sjaak van Loo.

Deel 1

Deel 2

Hergebruik hout

Onlangs bereikte ons het nieuws dat een deel van de meerpalen is hergebruikt voor een brug in een natuurgebied bij Waalwijk. Stichting Natuurmonumenten schrijft hierover: ‘De vlonderbrug is gemaakt van hout dat eerder gebruikt is bij het veer Kruiningen- Perkpolder in Zeeland. Door verzagen en bewerken is er een tweede leven gekomen voor het gebruikte hout. Er is dus geen boom voor omgezaagd.’

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Video sloop veerhaven Kruiningen’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Kruiningen, video, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Video sloop veerhaven Kruiningen