PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Open dag in PSD-werkplaats Vlissingen

Aanstaande zaterdag vieren de radiozendamateurs van de VRZA (afdeling Zuidwest-Nederland) hun 25-jarig jubileum met een open dag. De locatie van de open dag is de voormalige PSD-werkplaats in Vlissingen, gelegen aan de Prins Hendrikweg 10.

‘Weinig mensen hebben in de tijd van de veerboten een kijkje kunnen nemen in de grote werkplaats waar het onderhoud plaatsvond aan de verschillende veerboten die tot en met 2003 voeren tussen Kruiningen-Perkpolder en Vlissingen-Breskens’, aldus VRZA. ‘Liefhebbers en / of oud-medewerkers van de PSD zijn op zaterdag 18 november 2017 van harte welkom om nog eens een kijkje te nemen in de voormalige werkplaats van de Provinciale Stoombootdiensten’, laat VRZA weten aan PSDnet.nl.

Na de opheffing van de PSD werd het gebouw overgenomen door de Hogeschool Zeeland, die de locatie de toepasselijke naam ‘PSD-gebouw‘ gaf. In de voormalige werkplaats hangt een uniek tegeltableau dat in 1928 aangeboden werd aan de PSD.

De open dag zaterdag zal plaatsvinden tussen 11 en 16u. Meer informatie is te vinden bij de VRZA zelf.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Open dag in PSD-werkplaats Vlissingen’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Vlissingen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Open dag in PSD-werkplaats Vlissingen