PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Recente foto’s van de Acciarello

Vandaag vaart de Acciarello (1997) voor de laatste keer dit jaar tussen Piombino en Portoferraio, op het eiland Elba. Net als voorgaande jaren vaart BluNavy niet in de winter en keert de Acciarello terug naar Zuid-Italië. Waar de Acciarello normaalgesproken in Messina overwintert, heeft de zeereis morgen een andere bestemming: Reggio di Calabria.

In de haven van Reggio di Calabria ligt al jaren de Amedeo Matacena (Prinses Juliana) opgelegd. Met de komst van de Acciarello ontstaat er dus een tijdelijke PSD-reünie in de haven van Reggio. In Zeeland hebben de Friso en Juliana regelmatig samen gevaren op Vlissingen-Breskens tijdens onderhoud van de veerboot Koningin Beatrix (1993).

Wanneer nodig wordt de voormalige Prins Johan Friso ingezet op de veerdienst van Caronte & Tourist tussen Messina – Villa San Giovanni. Op die veerdienst vaart ook nog altijd de voormalige PSD-dubbeldekker Tremestieri (Koningin Beatrix). Volgend jaar maart zal de Acciarello weer de dienst op Elba hervatten.

Recente foto’s Elba

Vlak voor de winterstop van BluNavy brengt PSDnet.nl een bezoek aan Elba. Onderstaande foto’s zijn deze week gemaakt in Piombino en Portoferraio. Onze dank gaat uit naar de gastvrije bemanning van de Acciarello!

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Recente foto’s van de Acciarello’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Recente foto’s van de Acciarello