PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Margriet in de verkoop

Bronnen in Indonesië melden aan PSDnet.nl dat de voormalige Zeeuwse veerboot Prinses Margriet te koop staat. De veerboot is sinds 2002 in de vaart als SMS Kartanegara. Al sinds maart 1964 is het schip in de vaart als veerboot, eerst in Zeeland, toen in China en de laatste jaren in Indonesië.

Met ruim 53 dienstjaren is het met recht uniek te noemen dat het schip nog in de vaart is. Zusterschepen Prinses Beatrix en Prinses Irene werden in respectievelijk 2003 en 2006 al gesloopt. Eenzelfde lot dat de nieuwere dubbeldeksveerboten van Kruiningen-Perkpolder in 2013 troffen.

Het is onduidelijk wat er met de enkeldekker gaat gebeuren. Duidelijk is dat de huidige reder van het schip af wil. Gezien de leeftijd van de ‘Margriet’ is het onwaarschijnlijk dat de Prinsessenboot elders in de vaart komt als veerboot.


Archieffoto: de Margriet in 1964 in Hoek van Holland, voor het eerst onderweg naar Vlissingen

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Margriet in de verkoop’) is geplaatst in de categorie Indonesië en heeft als tag(s) SMS Kartanegara, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Margriet in de verkoop