PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Laagwater

Het is een mooie zomeravond in augustus 1990 wanneer Manfred Reinert foto’s maakt van de veerdienst Vlissingen-Breskens. We zien de enkeldeksveerboot Prinses Beatrix (1958) met laagwater liggen in de fuik van Vlissingen en Breskens. Het schip ligt enigszins verstopt tussen de nieuwe infrastructuur voor moderne dubbeldeksveerboten. Onderweg passeert de dubbeldekker Prinses Juliana (1986) de Beatrix.

Fotograaf Reinert woont in Duitsland en deelt zijn herinneringen met ons:

Op vakantie in Zeeland was het altijd leuk om te zien dat er om de aantal jaar een nieuwe veerboot was. Een nieuwe boot met nieuwe techniek en vernoemd naar een nieuw lid van het koningshuis. Helaas heb ik destijds weinig foto’s gemaakt, fotograferen was toen nog niet zo makkelijk als nu. Desalniettemin, de veerdiensten waren altijd een beleving en een klein avontuur.

Heeft u ook leuke herinneringen aan de Zeeuwse veerdiensten? Plaats dan bijvoorbeeld een bericht op onze Facebookpagina.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Laagwater’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Laagwater