PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD-video juli 1992

Op YouTube verscheen onlangs deze video van de veerdienst Vlissingen-Breskens, in juli 1992 gefilmd door Hans Otten.

We zien de enkeldekker Prinses Beatrix en de dubbeldeksveerboot Prinses Juliana. Een maand later werd in Vlissingen de kiel gelegd voor een tweede dubbeldekker voor Vlissingen-Breskens, tot dit schip in de vaart kwam wisselen de enkeldekkers Prinses Beatrix (1958) en Prinses Margriet (1964) elkaar af.

Juli 1992

We duiken de krantenarchieven in om te zien wat er op veerbootgebied gebeurde in juli 1992:

De Stem van 10 juli rept over een onderzoek naar milieuvervuiling in de Vlissingse haven, waarbij ook gekeken wordt naar de uitstoot van vervuilende stoffen door PSD-boten. Hiervoor worden er metingen verricht op de Prinses Juliana.

Een defecte deur levert vertraging op, meldt de PZC op 14 juli. De veerdienst Vlissingen-Breskens was twee uur verstoken van de veerboot Prinses Beatrix. De storing werd opgelost om 12u, de achterstand was verwerkt tegen 14u. De enkeldekkers waren ook in de laatste jaren van groot belang voor de PSD.

De Zeeuwse Stichting voor Gehandicapten maakt zich zorgen over de PSD-nieuwbouw. Zo komt er geen lift tussen het bovenste autodek en de salon. De Stichting wil graag betrokken worden bij het ontwerp van de nieuwe boot, lezen we in de PZC van 17 juli.

‘Toeristische drukte uitgebleven door minder mooie weer’, kopt de PZC op 20 juli. Desondanks liep de wachttijd voor de veerboot Vlissingen-Breskens op tot 1,5 uur, op de zaterdag.

De PZC meldt op 22 juli dat de Vlissinger W. geld gestolen heeft in Schoondijke en vervolgens met de PSD-boot gevlucht is terug naar Vlissingen. De volgende dag kon hij worden aangehouden, toen hij terug naar de overkant wilde gaan met de boot.

En tenslotte nog een berichtje over wachttijden. Het begin van de bouwvak en de vakantie van de Zeeuwse scholen leverde wachttijden van een uur op, schrijft de PZC op 28 juli. Zondagavond waren er zelfs drie extra afvaarten nodig van de enkeldekker. Deze tweede boot die normaal als laatste om 18.50u uit Breskens vertrekt, heeft die bewuste dag gevaren tot en met de afvaart van 21.50u: ‘tot de nok vol’, aldus een PSD-woordvoerder in de PZC.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-video juli 1992’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Prinses Juliana, video, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-video juli 1992