PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Zonnestralen op Straat van Messina

De Acciarello (Prins Johan Friso) vaart deze winter als vanouds tussen Messina – Villa San Giovanni. In april vertrekt de veerboot weer naar Elba, zo’n 700 kilometer noordelijker. Daar vaart het schip al een aantal zomers voor Blu Navy, in die kleurstelling is het schip ook nu te zien, terwijl het eigenlijk voor Caronte & Tourist in de vaart is.

De Tremestieri (Koningin Beatrix) van Caronte & Tourist gaat deze week naar het droogdok, waarna de onderhoudsbeurt er bijna weer op zit. Het schip heeft een lift voor personen gekregen, een nieuwigheid waarmee zusterschip Johan Friso al in 1997 werd opgeleverd. Ook de toiletten zijn aangepast en zijn er nieuwe veiligheidsmaterialen geïnstalleerd, beide naar voorbeeld van zusterschip Acciarello.

De Italiaanse fotograaf Fabio Iaria wist de Acciarello mooi vast te leggen eind januari, toevallig op dezelfde dag als de recente foto’s van de voormalige Prinses Margriet in Indonesië.

Eind van de week gaat PSDnet.nl weer een kijkje nemen in Italië. Uiteraard zullen we hiervan verslag uitbrengen, op de site en sociale media.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Zonnestralen op Straat van Messina’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Zonnestralen op Straat van Messina