PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD in Italië (2017)

Op de dag dat de PSD precies 14 jaar geleden de laatste afvaarten verzorgde, kijken we naar de huidige situatie in Italië. Alle voormalige PSD-veerboten in Italië liggen op het moment van schrijven aan de kant.

Eerder deze week was de Acciarello (Prins Johan Friso) nog even in de vaart, waarvan we een video hebben gemaakt (zie onderaan). De Acciarello en de Tremestieri (Koningin Beatrix) ondergaan momenteel een onderhoudsbeurt. Daarna zullen de schepen weer gaan varen tussen respectievelijk Piombino-Portoferraio en Messina-Villa San Giovanni.

De Acciarello ligt nu aan de ferry-terminal in Messina en wordt gereed gemaakt voor de dienst op Elba voor Blu Navy die op 7 april zal starten. Voordat het schip vertrekt richting het noorden zal het nog naar het droogdok gaan in Augusta. Zusterschip Tremestieri wordt flink onder handen genomen aan de eigen werf van Carontè & Tourist in Messina.

Schilderwerkzaamheden aan boord van de voormalige Koningin Beatrix zijn in volle gang. In deze onderhoudsperiode zijn de toiletgroepen vernieuwd en is er een lift geïnstalleerd. Aan de buitenzijde valt op dat ter hoogte van de promenadedekken een nieuw evacuatie systeem is aangebracht, die reddingvlotten lanceert met een verticale uitklappende glijbaan in geval van nood. De Acciarello was hier bij een vorige onderhoudsbeurt al mee uitgerust.

De onderste foto is genomen bij de onderhoudskade van Caronte & Tourist. Op de voorgrond ligt het scheepswrak van de treinenveerboot Cariddi uit 1932, gezonken in 2006.

Video Acciarello

We hebben een kleine impressie gemaakt van een overtocht ’s avonds met de Acciarello. We zien de autodekken, passagiers aan de reling en nemen ook een kijkje bij de imposante machines van deze Vlissingse veerboot, goed voor ruim 6.000 kW.

Video Amedeo Matacena

De Amedeo Matacena (Prinses Juliana) ligt alweer een aantal jaar aan deze kade in Reggio di Calabria. Enkele filmbeelden uit de haven geven een goed idee van de omgeving waarin de boot ligt weg te roesten.

Video Tremestieri & Acciarello

De Tremestieri zien we deze week liggen aan de onderhoudskade van Caronte & Tourist. De meeste beelden zijn echter eind vorig jaar gemaakt, toen het schip uit 1993 nog volop in de vaart was.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD in Italië (2017)’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Amedeo Matacena, Tremestieri, video, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD in Italië (2017)