PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Passage Prinses Irene

Een typisch PSD-beeld, voor decennia een vaste waarde op elke overtocht: de passage van de andere veerboot.

Op de foto zien we de veerboot Prinses Irene (1960), in de oorspronkelijke uitvoering. Het moet ergens tussen 1960 en 1969 zijn wanneer deze dia gemaakt is. Een tijdje geleden konden we al een andere bijzondere kleurendia laten zien, maar dan van zusterschip Prinses Beatrix in 1958. Ook onderstaande dia komt uit een privécollectie.

Op de achtergrond zien we de skyline van Vlissingen. Uiterst rechts in beeld kijken we nog net tegen de Zeevaartschool aan. Links is de hoogbouw van Hotel Britannia te zien, deze flat werd gebouwd in 1960 en is in 2012 gesloopt.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Passage Prinses Irene’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Irene, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Passage Prinses Irene