PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Foto’s Kruiningen-Perkpolder in 1975

Een nazomerdag in september 1975, passagiers waaien uit op ‘de boot’ en kijken naar het glinsterende zonlicht. De foto’s zijn gemaakt op de PSD-dubbeldekker Prins Willem-Alexander (1970), onderweg passeert zusterschip Prinses Christina (1968).

De veerdienst Kruiningen-Perkpolder is sinds enkele jaren de modernste van Zeeland, toch zien we in Perkpolder nog de aanlegsteiger voor de oudste PSD-veerboten die op de drukste dagen de dubbeldekkers ondersteunen. De foto’s komen uit het archief van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, al zal cultureel erfgoed hoogstwaarschijnlijk niet de bedoeling zijn geweest bij het maken van deze PSD-foto’s. De foto’s komen uit een serie van historische Zeeuwse gebouwen.

© Collectie De Heemschut / Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Foto’s Kruiningen-Perkpolder in 1975′) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Willem-Alexander, Prinses Christina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Foto’s Kruiningen-Perkpolder in 1975