PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Avondfoto’s maart 2003

Een zondagavond in Breskens, auto’s rijden de veerboot Koningin Beatrix (1993) af, de eerste auto’s staan al klaar voor het rode stoplicht om naar het bovenste autodek te rijden.

In de baan voor het onderste rijdek schuift net een vrachtwagen aan bij twee motorrijders die hun voorste plekje op boot gaan claimen. Op de achtergrond schittert de Vlissingse skyline over een donkere Westerschelde. Een gebruikelijk PSD-beeld, ware het niet dat het de volgende zondag stil bleef op het veerplein van Breskens en de Westerscheldetunnel al geopend was. Reden te meer voor fotograaf Ronald den Dekker om wat mooie foto’s te maken van de laatste dagen van de PSD.

In Vlissingen zien we wederom de dienstboot Koningin Beatrix in de fuik, de Prins Johan Friso (1997) ligt naast de fuik klaar om in de maandagochtendspits bij te springen als tweede boot. Aan het eind van de week zouden de laatste auto’s over de Westerschelde vervoerd worden. Om precies te zijn met de laatste afvaart van de vrijdag-dienstregeling, technisch gezien vertrekkend op zaterdag 15 maart om 00.20u vanuit Breskens naar Vlissingen. Op 15 maart 2003 overdag was de officiële PSD-afscheidsdag met echt de laatste afvaart.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Avondfoto’s maart 2003′) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Vlissingen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Avondfoto’s maart 2003