PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

‘PSD-referendum’ in de maak

Op 15 maart 2017 zijn de volgende Tweede Kamerverkiezingen en als het aan een groep Bressiaanders ligt mogen alle Zeeuwen zich op die dag ook uitspreken over de toekomst van het veer Vlissingen-Breskens. De Dorpsraad en verschillende ondernemers uit Breskens willen via een burgerinitiatief een referendum mogelijk maken op de dag dat de PSD 14 jaar geleden opgeheven werd.

De autoveerdienst moet terugkeren, of deze optie moet tenminste serieus onderzocht worden door de provincie, stellen de initiatiefnemers op hun website debootmoetblijven.nl. Een autoveerdienst zou de goedkoopste optie zijn en geen concurrentie opleveren voor de Westerscheldetunnel.

De vraagstelling voor het referendum laat zich volgens de initiatiefnemers in de volgende volzin omschrijven:

Moet de provincie Zeeland op het veer Vlissingen-Breskens autovervoer mogelijk maken als dit financieel aantrekkelijker en duurzamer is ten opzichte van de huidige situatie (fietsvoetveer) zonder dat het autovervoer over/onder de Westerschelde (nu Westerscheldetunnel) hier onder lijdt?

Voordat het referendum gehouden kan worden moeten 1.000 handtekeningen voor een inleidend verzoek en 6.000 voor het definitieve verzoek verzameld worden. Daarnaast moet Provinciale Staten zich buigen over de vraag of het onderwerp wel referendabel is. Wanneer er een referendum gehouden wordt, zal het gaan om een raadplegend referendum. Een geldige uitslag wordt verkregen bij een minimale opkomst van 30%.

N.B. PSDnet.nl is geen initiatiefnemer van dit referendum

Archieffoto: autovervoer tussen Vlissingen-Breskens op een Prinsessenboot.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘‘PSD-referendum’ in de maak’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Referendum, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

‘PSD-referendum’ in de maak