PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Acciarello in de vaart

Een foto van de Acciarello (voormalige Prins Johan Friso) in de haven van Messina vanmiddag. Net als vorig jaar valt het schip in op de veerdienst over de Straat van Messina.

Waar de Acciarello ’s zomers naar Elba vaart, ligt het schip in de winter aan de kant in Messina. Het ontbreekt Blu Navy namelijk aan een vergunning voor varen in de wintermaanden. In de winter wordt op Sicilië onderhoud gepleegd aan de veerboot. Vorig jaar moest de Acciarello plotseling invallen en kwam de ferry in de vaart op de dienst Messina – Villa San Giovanni. Dat scenario herhaalt zich nu.

Een oud vertrouwd scenario, aangezien de Acciarello samen met zusterschip Tremestieri (Koningin Beatrix) vaart. Net zoals in Zeeland tussen 1997 en 2004 en in Italië tot 2012, het jaar dat de veerboot ‘verbannen’ werd naar Elba. We zullen binnenkort foto’s plaatsen van beide Vlissingse veerboten herenigd op de Straat van Messina.

Archieffoto’s

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Acciarello in de vaart’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Acciarello in de vaart