PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Sfeerfoto’s van de Christina

Enkele sfeerbeelden van de veerdienst Kruiningen-Perkpolder in de jaren 80, gemaakt op de veerboot Prinses Christina (1968). Eerder publiceerden wij al mooie foto’s uit deze serie zwartwitfoto’s.

verschillen-pc-pwa

We zien direct een van de grote verschillen tussen de Christina en zusterschip Prins Willem-Alexander (1970): het open autodek. Net als de nieuwste twee PSD-dubbeldekkers had de Prinses Christina een stukje open dek. In de fotomontage rechts is dit goed te zien.

De laatste foto van het autodek laat goed de zeeg van de veerboot zien. Niet verwonderlijk werden de schepen weleens ‘banaan’ genoemd. Een titel waarmee de Christina en Alexander de blog Ugly Ships haalden, een blog gewijd aan ‘de lelijkste schepen ter wereld’… Daar is menig Zeeuw het gelukkig mee oneens, de in 2013 gesloopte schepen zijn nog erg geliefd onder onze bezoekers.

Met dank aan Jo Flipse en Jan Anderiesse (via Jan Willemsen) voor de foto’s.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Sfeerfoto’s van de Christina’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Christina, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Sfeerfoto’s van de Christina