PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Kleurenfoto Prinses Beatrix in 1958

In 1958 werd de nieuwe veerhaven van Breskens geopend en kwam de Prinses Beatrix in de vaart.

Een grote verbetering in de veerverbinding Vlissingen-Breskens, al waren er in Breskens ook tegenstanders te vinden. Op de foto hieronder zien we de nieuwe Prinsessenboot in de veerhaven van Breskens in 1958. Waarschijnlijk is men bezig met de aanleg van de ‘kleine fuik’, de oude aanlegsteiger die overgeplaatst werd vanuit de haven in het centrum.

Door de unieke kleurenfoto krijgen we een goed beeld van de originele kleurstelling van de veerboot. Uit de beginjaren waren alleen (ingekleurde) ansichtkaarten bekend die geen natuurgetrouw beeld gaven. De dia is afkomstig uit een Amerikaanse privécollectie.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Kleurenfoto Prinses Beatrix in 1958’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Kleurenfoto Prinses Beatrix in 1958