PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Hoogwater in Breskens

Begin 1990 stormt het een aantal keer flink rond Vlissingen (foto’s 1 / 2 / video).

Vooral op maandag 26 februari 1990 is het raak: windkracht 10 met windstoten tot 142 km/u. Op de Prinses Juliana kantelt een vrachtwagen met 20 ton aardappelen en op de Margriet een vrachtwagen met 20 ton wol. Gevaarlijke situaties dus, waarop de veerdienst gestaakt werd.

De storm ging ook gepaard met extreem hoge waterstanden. De PSD-bemanningen werden verrast door het snel wassende water. Aanleggen was urenlang niet meer mogelijk, terwijl de schepen wel al uitgevaren waren. De veerboten moesten urenlang op de rede een lagere waterstand afwachten. Jarno Hamelink maakte een aantal mooie foto’s van het schouwspel in Breskens, 1990.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Hoogwater in Breskens’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Juliana, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Hoogwater in Breskens