PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Foto’s Vlissingen begin jaren 50

Zo nu en dan duiken er mooie foto’s op uit privécollecties van Zeeuwen. Niet de beste kwaliteit foto’s, maar het gaat dan ook om het tijdsbeeld.

Bekijk hieronder de geretoucheerde beelden. We zien passagiers in Vlissingen inschepen op de veerboot Koningin Juliana. Het is zomer, een enkele passagiers is getooid in Zeeuwse klederdracht. Op de achtergrond ligt de ferryboot Koningin Wilhelmina aan de ponton in de Buitenhaven. Het gaat om een tijdsbeeld uit begin jaren 50.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Vlissingse stationsgebied zwaar getroffen. Die schade is men aan het herstellen, het station van Vlissingen en het PSD-kantoor staan in de steigers. De beschadigingen in de bakstenen tekenen zich af als stille getuigen van de tragische oorlogshandelingen, zoals de aanval op het hospitaalschip Luctor et Emergo in 1940.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Foto’s Vlissingen begin jaren 50′) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Juliana, Vlissingen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Foto’s Vlissingen begin jaren 50