PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Luchtfoto Buitenhaven

Het had een ansichtkaart kunnen zijn, deze fraaie foto van de Prinses Beatrix in de Vlissingse Buitenhaven.

De foto is gemaakt tussen 1987 en 1990 in opdracht voor Rijkswaterstaat, die naast de dijken ook de beheerder was van de PSD-aanleginrichtingen. De Prinsessenboot is al uitgerust met nieuwe stuurhuizen, die in 1987 werden geïnstalleerd op verzoek van de PSD-bemanningen.

Op de achtergrond zien we de fuik, geschikt voor dubbeldekkers, aangezien in 1986 de eerste dubbeldeksveerboot op Vlissingen-Breskens in de vaart genomen werd. Naast de fuik zien we de ‘kleine fuik’, niet meer in gebruik en inmiddels ontdaan van de aanleginrichting. Een aantal jaar later zou ook de opening worden dichtgemaakt. Links aan de steiger liggen de sleepboten Fighter en Evertsen op station.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Luchtfoto Buitenhaven’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Luchtfoto Buitenhaven