Luchtfoto Buitenhaven

Het had een ansichtkaart kunnen zijn, deze fraaie foto van de Prinses Beatrix in de Vlissingse Buitenhaven. De foto is gemaakt tussen 1987 en 1990 in opdracht voor Rijkswaterstaat, die naast de dijken ook de beheerder was van de PSD-aanleginrichtingen. De Prinsessenboot is al uitgerust met nieuwe stuurhuizen, die in 1987 werden geïnstalleerd op verzoek van de PSD-bemanningen.

Op de achtergrond zien we de fuik, geschikt voor dubbeldekkers, aangezien in 1986 de eerste dubbeldeksveerboot op Vlissingen-Breskens in de vaart genomen werd. Naast de fuik zien we de ‘kleine fuik’, niet meer in gebruik en inmiddels ontdaan van de aanleginrichting. Een aantal jaar later zou ook de opening worden dichtgemaakt. Links aan de steiger liggen de sleepboten Fighter en Evertsen op station.

Gerelateerde berichten: