PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD-tentoonstelling in Vlissingen

In Vlissingen wordt op vrijdag 6 mei 16u een PSD-tentoonstelling geopend in museum Scheldewerf.

De opening van de tentoonstelling ‘PSD in relatie tot KMS De Schelde’ vindt plaats in de oude verbandkamer en wordt verricht door burgemeester Bas van den Tillaar. Vrijdagavond 19.30u zal PSD-liefhebber Jos Broeke een lezing houden met als thema ‘weerman of veerman?’.

Het programma op 6 mei is een aanrader voor de PSD-liefhebber. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Aanmelden voor deze gratis toegang kan via scheepsbouwgeschiedenisvliss@gmail.com of telefoonnummer 06-28156832.

Tentoonstelling

In het openingsweekend is de tentoonstelling gratis te bezoeken van 13 tot 16u. PSDnet.nl heeft meegeholpen aan de tentoonstelling door het leveren van bijvoorbeeld PSD-kleding en fotomateriaal. De expositie in museum Scheldewerf is erg interessant geworden kunnen we melden, zo zijn er fraaie scheepsmodellen te bezichtigen.

Jarenlang was werf De Schelde hofleverancier van de PSD. Ook de laatste PSD-veerboten Koningin Beatrix (1993) en Prins Johan Friso (1997) werden in Vlissingen gebouwd en zijn nog altijd in de vaart in Italië. De zijladers Koningin Emma en Oosterschelde werden in 1933 bij De Schelde gebouwd en zijn in Nederland te bewonderen. Ontdek in de Verbandkamer meer over de PSD en De Schelde, alle op de werf gebouwde PSD-boten komen aan bod.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-tentoonstelling in Vlissingen’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Vlissingen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-tentoonstelling in Vlissingen