PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Zuidvliet op de werf in Harlingen

De Zuidvliet, het eerste motorscheepje van de PSD, krijgt momenteel grootscheeps onderhoud in Harlingen. Het is de bedoeling dat hierdoor het scheepje weer voor jaren behouden kan blijven voor de provincie. In Friesland bij Scheepswerf -en Reparatie Friesland (SRF) wordt momenteel de Zuidvliet voorzien van nieuw plaatwerk.

Volgens Jaap Verwest, stichtingsvoorzitter van eigenaar Museumhaven Zierikzee, gaat het werk voorspoedig. Men verwacht het scheepje begin juni terug in Zierikzee. De Zuidvliet is de enige voormalige provinciale boot in de provincie Zeeland. Op de afbeeldingen zijn de vorderingen en het nieuwe plaatwerk te zien.

In april 2015 werd bekend dat stichting Museumhaven Zeeland gevestigd te Zierikzee noodgedwongen afscheid moest nemen van de klipper Mijn Genoegen en mogelijk ook van de Zuidvliet. Dit vanwege het onderhoud aan de schepen wat financieel niet meer haalbaar was. Gelukkig kwam in september 2015 het vreugderijke nieuws dat de Zuidvliet behouden kon blijven. De Museumhaven heeft een afspraak kunnen maken met scheepswerf SRF: de werf nam klipper Mijn Genoegen over en knapt in ruil hiervoor het onderwaterschip van de Zuidvliet op.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Zuidvliet op de werf in Harlingen’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Zuidvliet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Zuidvliet op de werf in Harlingen