PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Proefvaart Acciarello (update)

De Acciarello heeft vandaag een proefvaart gemaakt op de Straat van Messina. De voormalige PSD-boot Prins Johan Friso (1997) gaat vanaf 15 april weer varen tussen Piombino en het eiland Elba.

In de wintermaanden werd in Messina onderhoud gepleegd aan de veerboot. Eind vorig jaar werd de Acciarello zelfs weer even ingezet op de oude dienst Messina – Villa San Giovanni, wegens het uitvallen van de veerboot Vestfold.

Tijdens de proefvaart van vandaag werden verschillende testen uitgevoerd, bijvoorbeeld abrupt stoppen en scherpe koerswijzigingen maken. Ook is op vol vermogen gevaren, wat resulteerde in een snelheid van ruim 16.6 knopen.

Proefvaart Acciarello 7 april 2016

Archieffoto’s Acciarello rond Elba:

© Haynes World 

Update 10 april: De Acciarello is vandaag aangekomen op Elba.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Proefvaart Acciarello (update)’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Proefvaart Acciarello (update)