PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Kruiningen-Vlissingen – 16 maart 2003

Op 15 maart 2003 nam Zeeland afscheid van de PSD. De veerdienst Kruiningen-Perkpolder werd definitief opgeheven, Vlissingen-Breskens ging verder als voetveer. Op 16 maart vond een bijzondere vaart plaats: de veerboten van Kruiningen-Perkpolder vertrokken voor de laatste maal uit Kruiningen, op weg naar de Vlissingse Binnenhaven.

Een aantal PSD’ers reden op zondag 16 maart 2003 in Kruiningen hun auto’s op het onderste autodek van de veerboot Prins Willem-Alexander. In Vlissingen werd gelost in de fuik, waarna het schip verhaald werd naar de Binnenhaven. Nooit eerder in de PSD-geschiedenis werden auto’s vervoerd tussen Kruiningen en Vlissingen. Het was de laatste maal dat er überhaupt auto’s werden vervoerd over de Westerschelde per PSD-boot.

Op 14 maart 2003 laat in de avond werden op de laatste reguliere vaarten Breskens-Vlissingen en Perkpolder-Kruiningen auto’s vervoerd. De Westerscheldetunnel was sinds die avond officieel geopend voor verkeer. Een dag later voeren er twee busjes mee op Vlissingen-Breskens, waarmee geluidsapparatuur op de schepen gebracht werd. En dus de bijzondere reis op 16 maart, waarvan Marina Govaert foto’s maakte die hieronder te zien zijn.

© Marina Govaert

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Kruiningen-Vlissingen – 16 maart 2003’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) 16 maart 2003, Prins Willem-Alexander, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Kruiningen-Vlissingen – 16 maart 2003