De laatste auto’s – 14 maart 2003

Laatste dienstregeling

Het prijkte al enige tijd onheilspellend op de PSD-dienstregeling: ’tot en met 14 maart 2003′. Daaronder zwart omkaderd het bericht dat de Provinciale Stoombootdiensten op 15 maart 2003 zouden worden opgeheven. De laatste auto’s werden op 14 maart over de Westerschelde vervoerd, laat in de avond ging de die dag officieel geopende Westerscheldetunnel open voor verkeer.

Laatste vaart 14 maart

Onder reisnummer 82 stond de laatste vaart Kruiningen-Perkpolder met auto’s in de dienstregeling omschreven. Om 23.30u vertrok dienstboot Prinses Juliana uit Perkpolder richting Kruiningen. Jacques van IJsseldijk fotografeerde de laatste auto’s op het onderste rijdek van de veerboot.

Op 15 maart 2003 zou nog gevaren worden met alleen passagiers, ter gelegenheid van de PSD-afscheidsdag. Daarna werd de veerdienst Kruiningen-Perkpolder definitief opgeheven.

Gerelateerde berichten: