Raadplaat

Voor veel bezoekers is het wellicht duidelijk: het gaat hier om de aanleginrichting in Breskens of Vlissingen met op de voorgrond een auto op weg naar de boot. We schreven er laatst nog over in ons artikel met 25 vergeten PSD-dingen. Nummer 8, ‘de muffe tunnel’:

Niet de Westerscheldetunnel, maar de lange ’tunnel’ die je naar de veerboot bracht. Net als de PSD-terminals in Vlissingen en Breskens, had ook de voetgangerstunnel een aparte, vooral muffe geur.

Voetgangerstunnel

Terug naar de raadplaat, bekijk hieronder de niet uitgesneden foto’s:

Het blijkt te gaan om een rookhok in Roosendaal. PSDnet.nl-bezoeker Sjoerd Ocke stuurde ons de foto’s van zijn ontdekking bij Van der Ven autodemontagebedrijf aan de A58. Eerder hebben we de delen gespot in Vlissingen op het Onderstroom Festival.

De typische PSD-elementen bleken afkomstig te zijn van de in 2010 gesloopte aanleginrichting van Breskens. In Bruinisse staat een ander bijzonder rookhok, namelijk het stuurhuis van de RTM-veerboot Zijpe, voorheen de Willemsdorp van de PSD.

Gerelateerde berichten: