Italiaanse zonsondergang

Een mooi beeld: de haven van Reggio di Calabria bij zonsondergang met op de achtergrond de vulkaan Etna. In een hoekje ligt nog altijd de voormalige Prinses Juliana weg te roesten. De maker van de foto omschreef het treffend: de veerboot maakt tegenwoordig deel uit van het landschap in Reggio di Calabria.

Nu in Zeeland de discussie over het fiets-/voetveer Vlissingen-Breskens oplaait, komt de Prinses Juliana weer vaak voorbij in reacties van Zeeuwen op PZC.nl en bij Omroep Zeeland. ‘Terughalen’, klinkt het. Het blijft fascinerend om te zien hoe de autoveren nog altijd tot de verbeelding spreken van menig Zeeuw.

Op de site van de PZC was vandaag de stelling: ‘er moet weer een autoveer komen tussen Vlissingen-Breskens’. ‘Ja’, antwoordt 85% van de ruim 100 stemmers. We dwalen af, terug naar de zonsondergang in Italië, waar de veerdiensten ook al jaren worden bedreigd door een tunnel of brug.

Dit vind je misschien ook leuk...