PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

‘Opheffen voetveer is optie’

Het provinciale fiets- / voetveer Vlissingen-Breskens heeft in 2015 een miljoenenverlies geleden, meldt Omroep Zeeland vandaag. De veerdienst heeft vorig jaar 6,7 miljoen euro gekost, slechts 23% van deze kosten werd terugverdiend, zo lezen wij bij de Zeeuwse omroep.

Gedeputeerde Harry van der Maas stelt dat ‘stoppen een optie is’. De veerdienst zou vervangen kunnen worden met een snelbus. Een andere optie is om nog verder te snijden in het aantal afvaarten, door bijvoorbeeld alleen in de spitsuren te varen.

De voorganger van Van der Maas stelde in 2014 nog dat de veerdienst niet opgeheven zou worden. Sterker nog, Van Heukelom dacht er zelfs over na om het toe te staan weer auto’s over te zetten tussen Vlissingen-Breskens om de veerdienst rendabel te houden. Het kan verkeren in de dramasoap rond het voetveer.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘‘Opheffen voetveer is optie’’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Fast Ferry, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

‘Opheffen voetveer is optie’