PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Etna uitgebarsten

In Zeeland leverde mist weleens mooie plaatjes op, in Italië kunnen de veerboten te maken krijgen met een vulkaanuitbarsting. De vulkaan Etna ligt namelijk niet ver weg van Messina, waar de voormalige PSD-boten Koningin Beatrix en Prins Johan Friso varen. Door de uitbarsting van de Etna ligt Messina onder de zwarte as. De hoeveelheid as in de lucht levert bijna apocalyptische beelden op. Zodra wij nieuwe foto’s tegenkomen zullen we deze hier plaatsen.

Uitzicht vanaf de Acciarello (Prins Johan Friso):

We zien hier de ‘rotonde’, voor de aanleg hiervan werden in 2004 de passagiersingangen gesloopt. Auto’s kunnen draaien en weer naar het onderste autodek rijden via de interne verbinding. In Italië zijn geen speciale fuiken en bruggen aanwezig zoals de dubbeldekkers die in Zeeland hadden. Laden en lossen moet dus via het onderste autodek gebeuren.

Op Strettoweb.it is een mooie foto verschenen van eveneens de Acciarello:

12312467_867800793340142_1194165046_n
© Strettoweb.it

Wie de foto rechtsonder aanklikt, ziet de silhouetten van de Tremestieri en Acciarello aan de horizon:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Etna uitgebarsten’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Etna uitgebarsten