PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Oude tijden herleven op Straat van Messina

De twee laatste PSD-veerboten hebben jaren gevaren tussen Messina en Villa San Giovanni, tot de voormalige Prins Johan Friso () (Acciarello) werd ingezet op de Blu Navy-veerdienst naar Elba.

Wegens problemen met vergunningen kon Blu Navy de Acciarello niet inzetten in de winter, daarom ging de veerboot de afgelopen jaren voor onderhoud terug naar Messina. Gevaren werd daar echter niet, tot gisteren. De Acciarello vaart weer als vanouds op en neer met zusterschip Koningin Beatrix (Tremestieri), net zoals in Zeeland en net als tijdens de eerste Italiaanse jaren.

Giovanni Puleo meldt ons vanuit Italië dat de Acciarello de komende twee weken nog zal varen tussen Messina-Villa San Giovanni. Dit komt volgens Puleo omdat een andere veerboot van rederij Caronte & Tourist, de NT Vestfold, uit de vaart is. Daarom is besloten om de Acciarello in te zetten ter vervanging, de dubbeldeksveerboot heeft nog de bestikkering van rederij Blu Navy.

Foto’s Elba

Volgend jaar gaat de Acciarello weer varen tussen Piombino en Portoferraio (Elba). Hieronder enkele archieffoto’s van de voormalige Zeeuwse veerboot in de wateren rond Elba. Meer foto’s uit Italië bekijken? Kijk dan eens op de fotopagina Italië.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Oude tijden herleven op Straat van Messina’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Oude tijden herleven op Straat van Messina