PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Terug naar 1989

Deze foto’s van Rijkswaterstaat geven een mooi tijdsbeeld van de PSD in 1989. Op een tijdelijke afvoerpijp in Kruiningen is ‘Geen VOV’ geschreven, waarbij VOV staat voor vaste oeververbinding. Deze verbinding werd ook vaak Westerschelde oeververbinding genoemd en afgekort tot WOV.

De discussie over een tunnel of brug was destijds zeer actueel, vooral het vraagstuk over de ligging. Gebruikers van het veer Kruiningen-Perkpolder vreesden voor een oeverbinding omdat zij bang waren een stuk te moeten omrijden wanneer de tunnel aangelegd zou worden bij Terneuzen.

Vlissingen

Het veerplein van Vlissingen lag sinds 1986 evenwijdig aan het spoor. Op de achtergrond zien we de PZEM-centrale met de beeldbepalende schoorstenen. De schoorstenen gingen in 1990 tegen de vlakte.

Een bekend groen busje van PTT Telecom staat op het veerplein, buiten beeld links bevindt zich een telefooncel. In 1989 werd het staatsbedrijf PTT geprivatiseerd. Naast de groene busjes van Telecom reden er ook veel rode exemplaren rond van PTT Post.

Op het zijspoor links op de foto’s staat een zogenaamde locomotor (nummer 210) van de NS, een rangeerlocomotief uit 1934. Deze diesellocomotief is behouden gebleven en wordt momenteel opgeknapt door vrijwilligers.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Terug naar 1989’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Kruiningen, Vlissingen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Terug naar 1989