PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Scheepsmodel van de Oosterschelde

Modelbouwer Jan Rison uit Purmerend is momenteel bezig met het bouwen van een scheepsmodel van de voormalige PSD-veerboot Oosterschelde (1933). Eerder maakte Rison bijvoorbeeld een model van de veerboot Friesland (1956) van Doeksen, een schip dat samen met de Oosterschelde naar Terschelling heeft gevaren toen de Zeeuwse veerboot verhuurd werd aan Doeksen.

Scheepsmodellen van van Jan Rison

De scheepsmodellen kunnen varen en zijn regelmatig te zien bij Scheepsmodelbouwgroep IJmond in Heemskerk. De andere schepen op de foto hierboven zijn de Wijsmuller-sleepboot Utrecht en de Amsterdamse Gemeentepont 21. Hieronder enkele voortgangsfoto’s van de Oosterschelde.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Scheepsmodel van de Oosterschelde’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Scheepsmodel, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Scheepsmodel van de Oosterschelde