PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Het Snertgeheim

Onlangs stopte het tv-programma Man Bijt Hond. In maart 2003 was een verslaggever op bezoek bij Hein Huisman, uitbater van de catering op de veerboot Kruiningen-Perkpolder. We zien Huisman staan op het dek en in de kombuis van de PSD-boot Prinses Juliana (1986).

Het geheim achter de beroemde PSD-snert? Bekijk het in de video.

Het einde van de PSD betekende ook het einde van het werk voor familiebedrijf Huisman Horeca. Naast de catering op de schepen werden er ook aan de wal eetgelegenheden uitgebaat, zoals De Lekkere Hap op het veerplein van Kruiningen en een frituur in Perkpolder. Na 15 maart 2003 bleef de frituur in Perkpolder nog een paar weken open, maar zonder de dagelijkse verkeersstroom was het onmogelijk rondkomen.

Huisman Horeca probeerde een schadevergoeding te krijgen. In 2013
 oordeelde de Raad van State dat het terecht was dat de familie Huisman nooit gecompenseerd werd na het opheffen van de veerdiensten. Het einde van de PSD was te voorzien en bovendien was contractueel

vastgelegd dat de exploitatie zou duren tot het openen van de Westerscheldetunnel.
De cafetaria-inventaris verdween met de veerboten mee naar Italië, ook daarvoor kreeg Huisman Horeca geen compensatie. Onwaarschijnlijk is dat er veel pizza mee gemaakt is in Italië, de drie voormalige veerboten van Kruiningen-Perkpolder hebben het nooit getroffen rond de Middellandse Zee. In een decor van maffiabazen werden de voormalige Prinses Christina en de Prins Willem-Alexander in 2013 gesloopt, de Prinses Juliana ligt nog altijd werkloos in Reggio di Calabria.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Het Snertgeheim’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) video, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Het Snertgeheim