TV-programma Opium over De Overkant

Het tv-programma Opium besteedde vanavond aandacht aan De Overkant, de film van Marnix Ruben waarin de PSD-veerboot Terneuzen-Hoedekenskerke een grote rol speelt. De uitzending is terug te kijken via Uitzending Gemist.

Freek de Jonge Hoedekenskerke

Freek de Jonge Hoedekenskerke
© NPO2 / Opium / Avrotros

De Overkant is gebaseerd op een autobiografisch verhaal van Freek de Jonge. Opium ging met De Jonge naar Hoedekenskerke, de plaats waar tot 1972 de veerboot naar Terneuzen vertrok.

Hoedekenskerke vroeger

De cabaretier klom in de betonnen fundering waarop de brug naar het ponton rustte, samen met het wachthuis/kantoor de laatste herinnering aan ‘de boot’ in Hoedekenskerke. Links op de bovenste foto is de fundering te zien met bijbehorende brug. Na de opheffing van de veerdienst in 1972 werd de brug gesloopt.


© C. Kotvis / Zeeuwse Bibliotheek / Beeldbank Zeeland

Zelf naar De Overkant?

De Overkant is op zaterdag 19 september 11.45u nogmaals te bezichtigen op Film by the Sea. De film zal worden vertoond in combinatie met twee andere kortfilms. Daarnaast zal De Overkant tweemaal te zien zijn op het Nederlands Film Festival in Utrecht: maandag 28 september om 16.30u (Pathé Rembrandt) en woensdag 30 september om 18u (Wolf City).

Gerelateerde berichten: