PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

PSD-foto’s gezocht

Wij zijn op zoek naar PSD-foto’s. Deze boodschap was vanochtend te horen in het radioprogramma Goedemorgen Zeeland van Omroep Zeeland (luister terug).

Heeft u nog foto’s liggen van de Zeeuwse veerdiensten, of bent u op vakantie een voormalige Zeeuwse veerboot tegengekomen? Stuur ons de foto’s.

PSD-veerboten

Momenteel staan er ruim 1300 foto’s op onze website. Toch zijn er genoeg onderwerpen zonder foto’s. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende gebouwen van de PSD, de kaartverkoop, de veerpleinen, de salons op de schepen, het personeel, of de passagiers aan dek. De meeste foto’s op PSDnet.nl laten de veerboten zien, maar de PSD-geschiedenis is natuurlijk veel breder. Om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen laten zien van de voormalige Zeeuwse veerdiensten zijn nog diverse foto’s nodig.

Steeds meer Zeeuwen hebben een scanner of zijn al begonnen met het inscannen van oude fotoalbums. Een interessante ontwikkeling, want menig Zeeuw heeft foto’s gemaakt die voor ons van waarde kunnen zijn. De afgelopen tijd hebben we al leuke voorbeelden gezien, met foto’s van onze bezoekers uit de jaren 50, jaren 60 en jaren 90.

We zouden het enorm waarderen als onze bezoekers eens in hun archief duiken of navraag doen bij bekenden. Ook via sociale media (Facebookpagina / Twitterprofiel) kun je ons helpen zoeken, bijvoorbeeld door een bericht onder uw contacten te delen. Alvast bedankt, hopelijk kunnen we binnenkort interessant nieuw materiaal aan jullie laten zien.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘PSD-foto’s gezocht’) is geplaatst in de categorie Geen Categorie en heeft als tag(s) Website, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

PSD-foto’s gezocht