Het PSD-kantoor in Vlissingen

De voormalige onderhoudswerkplaats, de technische dienst en het kantoor van de PSD waren gevestigd in Vlissingen aan de Binnenhaven. Er konden twee schepen gelijktijdig afmeren, alhoewel één ligplaats vrijwel altijd bezet was door de reserveboot. Dokbeurten werden hier uiteraard niet gedaan, deze vonden plaats bij de Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS). Eerst in het Dokje van Perry aan de Dokhaven, later in de dokken bij de Scheldepoort in Vlissingen-Oost.

Vrijwel niets is meer bekend over het onderhoud aan de schepen en het werken bij deze PSD-afdeling. Heeft u nog foto’s, verhalen, anekdotes, of andere wetenswaardigheden dan is PSDnet.nl hier uiteraard heel benieuwd naar. Hieronder enkele foto’s van de huidige situatie in Vlissingen.


© Arjan van Gelder

Het voormalige PSD-kantoor is nu in gebruik door de Hogeschool Zeeland (HZ). De HZ heeft het kantoorgebouw / werkplaats dan ook de toepasselijke naam ‘PSD-gebouw‘ gegeven.

In het gebouw is nog een bijzonder origineel element aanwezig, een tegeltableau uit de jaren 20, aangeboden bij het 100-jarige bestaan van de geregelde veerdiensten over de Westerschelde. Het tableau toont de veerboten De Schelde (1828) en de Koningin Wilhelmina (1927). Relaties kregen een reproductie van het tegeltableau aangeboden:

Gerelateerde berichten: