Vlissingen-Breskens met de Juliana in 2002

Een groot deel van het jaar 2002 werd de autoveerdienst Vlissingen-Breskens uitgevoerd door de veerboot Prinses Juliana (1986). Dit schip was de eerste dubbeldekker voor het westelijke Westerscheldeveer, maar werd vanaf 1997 ingezet tussen Kruiningen-Perkpolder. Soms kwam de Prinses Juliana een veerboot vervangen op Vlissingen-Breskens, omdat de PSD-reserveboot Prinses Christina (1968) niet geschikt was voor deze veerdienst.


© Piet & Anneke Admiraal

Bovenstaande foto is gemaakt in mei 2002 en toont het zeilschip Eendracht naast de PSD-veerboot Prinses Juliana. Ook in september 2002 was de Juliana nog in de vaart tussen Vlissingen – Breskens. Rudy Oubrie uit Oostburg maakte toen mooie videobeelden.

Video Prinses Juliana 2002

Video Prinses Juliana 2002
© Rudy Oubrie

Video Prinses Juliana 2002

Video Prinses Juliana 2002
© Rudy Oubrie

Gerelateerde berichten: