PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Veerboot Oosterschelde niet naar Zeeland

De voormalige PSD-veerboot Oosterschelde komt niet meer naar Vlissingen.

Reddingsactie-Oosterschelde

In mei blijkt het schip te zijn verkocht aan twee Zwolse ondernemers. Dit tot grote verrassing van de werkgroep PSDnet.nl en de Vlissingse ondernemer, die hierover niet zijn ingelicht. In Zeeland waren er vergevorderde plannen om de historische veerboot uit 1933 in Vlissingen neer te leggen, ook was er een bod uitgebracht op het schip. De Oosterschelde blijft nu in Zwolle liggen en gaat weer gebruikt worden als partyboot.

De werkgroep achter PSDnet.nl heeft al het mogelijke gedaan om de unieke veerboot naar Vlissingen te halen. Al snel werd een enthousiaste ondernemer gevonden met grootste plannen voor het schip in Vlissingen. Ook de gemeente Vlissingen stond positief tegenover de plannen, de werkgroep heeft zeer constructief kunnen praten met de gemeente en kon rekenen op steun voor de plannen met de Oosterschelde in de Dokhaven.

Helaas is het niet gelukt om de Oosterschelde naar Vlissingen te halen en hiermee de geschiedenis van de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland (PSD) tastbaar te maken. De nieuwe eigenaren van de Oosterschelde hopen in september een horecazaak te openen op het schip in Zwolle. Nu wordt er al druk geklust om het schip op orde te krijgen.

Schip niet naar Vlissingen, wel behouden

De doelstelling van de werkgroep PSDnet.nl is het zoveel mogelijk behouden van het maritiem erfgoed van de voormalige PSD. In dit kader is snel contact gezocht met de nieuwe eigenaren van de Oosterschelde. Uiteraard is het jammer dat het schip niet meer naar Vlissingen komt, maar sloop van de veerboot is in ieder geval niet meer aan de orde. De belangrijkste doelstelling is dat de vele originele elementen op de Oosterschelde niet verloren gaan. Het contact met de nieuwe eigenaren van het schip verloopt voorspoedig.

Enorme steun reddingsactie

De reddingsactie voor het schip Oosterschelde heeft ontzettend veel losgemaakt in Zeeland. De werkgroep wil dan ook graag alle betrokkenen en geïnteresseerden bedanken voor hun steun om de Zeeuwse PSD-veerboot terug naar Zeeland te halen. De website PSDnet.nl bestaat al tien jaar, maar nooit eerder zijn er zoveel enthousiaste reacties van particulieren binnengekomen.

Deze grote betrokkenheid vormt een steun om weer door te gaan met de normale werkzaamheden. De geschiedenis van de Provinciale Stoombootdiensten blijkt als nooit tevoren te leven bij de inwoners van de provincie Zeeland. Mocht er in de toekomst weer een kans komen om een PSD-veerboot te behouden, dan zal de werkgroep PSDnet.nl meteen in actie komen om voor Zeeland een stukje veergeschiedenis te bewaren.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Veerboot Oosterschelde niet naar Zeeland’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Reddingsactie, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Veerboot Oosterschelde niet naar Zeeland