PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Nieuwe foto PSD-boot Port Sudan

Op verschillende Sudanese nieuwssites is een archieffoto verschenen waarop de voormalige PSD-enkeldekker Prinses Irene (1960) te zien is in de haven van Port Sudan.

Sudan

In het Arabisch staat onder de foto de titel van het nieuwsbericht, namelijk ‘Turkse Oorlogsschepen komen naar de haven van Port Sudan’. Op de foto dus geen oorlogsschip, maar een Zeeuwse veerboot. De Prinses Irene werd in 1988 verkocht en ging varen tussen Afrika (Port Sudan) en Saudi-Arabië (Jeddah). De veerboot werd in 2006 gesloopt op een sloopstrand in India.

Weinig foto’s zijn bekend van de voormalige Prinses Irene in het buitenland. Eerder konden we een ansichtkaart laten zien met daarop de Prinsesseboot. Andere foto’s zijn te bekijken op de fotopagina.

Update 26.07
Bezoeker Rudy Oubrie heeft nog een nieuwe foto opgedoken. Aan de kade in de verte is de veerboot te zien, in de groene kleurstelling. Eerder dook er een ansichtkaart op met daarop de voormalige Prinses Irene in het groen. Waarschijnlijk heeft de veerboot in de jaren 90 in het groen rondgevaren. Op latere foto’s is de Prinsesseboot weer wit met een blauwe voorkant.

sudan2

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Nieuwe foto PSD-boot Port Sudan’) is geplaatst in de categorie Geen Categorie en heeft als tag(s) Prinses Irene, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Nieuwe foto PSD-boot Port Sudan