PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Aankomst van de Acciarello

Ook deze zomer vaart de Acciarello (Prins Johan Friso) voor rederij Blu Navy naar Elba.

De veerboot die in 1997 gebouwd werd in Vlissingen vaart al vier zomerseizoenen naar het eiland, normaal doet de Acciarello dienst op de Straat van Messina tussen Sicilië en het Italiaanse vasteland. Begin dit jaar ging de veerboot voor onderhoud naar de werf en werd ook het interieur deels vernieuwd, zoals te lezen was in onze liveblog.

Op de recente foto van Carsten Dettmer zien we de voormalige PSD-dubbeldekker aanmeren in Piombino. Wie meer wil weten over deze havenstad kan de reportage van PSDnet.nl vorig jaar vauit Piombino teruglezen.


© Carsten Dettmer

De fotograaf wist het moment vast te leggen waarop de laadklep al zakt, maar de oorspronkelijke PSD-blauwe deur nog niet geopend is. In Nederland was een klepconstructie niet nodig omdat de aanleginrichting voorzag in een laadvoorziening: twee heftorens lieten namelijk een brug neer op het dek. In Italië is het gebruikelijk dat de laadvoorziening op de veerboot aanwezig is, in de plaats van op de wal.

De Acciarello zal nog tot oktober varen tussen Piombino en Portoferraio (Elba). Daarna zal de veerboot weer terugkeren naar Sicilië en voor rederij Caronte & Tourist varen. Het zusterschip van de Acciarello, de Tremestieri (Koningin Beatrix) vaart momenteel over de Straat van Messina. Dit schip is recentelijk gedokt waarbij groot onderhoud is uitgevoerd.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Aankomst van de Acciarello’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Acciarello, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Aankomst van de Acciarello