PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

De Tremestieri in het droogdok

De veerboot Tremestieri (Koningin Beatrix) staat momenteel droog in een dok van Palumbo Shipyards in Messina. Op deze werf is men sinds april bezig met een complete overhaal van het schip en de motoren.

Dit betekent dat er momenteel geen voormalige PSD-schepen varen op de Straat van Messina. Medio oktober wordt het zusterschip van de Tremestieri, de Acciarello weer terug verwacht van de Elba-dienst.


© V. Annuario

Wie op vakantie met een oude PSD-veerboot wil varen moet dus naar Elba (Prins Johan Friso) of naar Indonesië (Prinses Margriet). Vergeet niet de vakantiefoto’s naar ons op te sturen.

Update 15 juni: De Tremestieri heeft het droogdok vandaag verlaten. Tijdens de werkzaamheden zijn enkele stukken scheepshuid vervangen en is dezelfde siliconenverf aangebracht als op de Acciarello. Hiermee moet een hogere snelheid bereikt kunnen worden. Aan de kade van Caronte & Tourist wordt de Tremestieri momenteel verder opgeknapt en de bedoeling is om de veerboot uit 1993 snel weer in te zetten op de Straat van Messina.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘De Tremestieri in het droogdok’) is geplaatst in de categorie Italië en heeft als tag(s) Tremestieri, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

De Tremestieri in het droogdok