PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Westerschelde Ferry BV herstelt PSD-traditie

De PSD-veerboten hadden het allemaal: het wapen van de provincie Zeeland. In januari publiceerde PSDnet.nl een klein overzicht van de verschillende soorten en maten wapenschilden. In 2004 werd gebroken met de lange traditie, toen de SWATH-veerboten Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima in de vaart kwamen voor destijds de BBA.

Nu de Provincie Zeeland de veerdienst weer in handen heeft met Westerschelde Ferry BV, keert ook het provinciewapen terug op de schepen. Dat werd bekendgemaakt op Facebook:

Wij vinden, als opdrachtgever, dat het eerst en vooral een Zééuwse boot is. Daarom prijkt sinds vandaag het wapen van Zeeland op de voorkant.
Net als vroeger op de Koningin Beatrix (zie afbeelding).

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Westerschelde Ferry BV herstelt PSD-traditie’) is geplaatst in de categorie Voetveer en heeft als tag(s) Koningin Beatrix, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Westerschelde Ferry BV herstelt PSD-traditie