PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 juni 2024

Sigarettenplaatjes

Vroeger werden er plaatjes weggegeven bij pakjes sigaretten. De gebruiker kon hiermee albums vullen, zoals ‘Nederland in en op het water’. Dit plaatjesalbum werd in 1932 uitgegeven door de Vittoria Egyptian Cigarette Company.

Prins Hendrik

Prins Hendrik, Hansweert – Walsoorden
Moerdijkpont
Willemsdorp, Willemsdorp – Moerdijk

De rijksveerboot Willemsdorp was in 1932 nog niet in de vaart voor de PSD. Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam deze stoomboot naar de provincie, waar het schip maar kort in PSD-dienst was. Wel heeft de Willemsdorp als Zijpe nog tot 1988 op de RTM-dienst Zijpe – Anna Jacobapolder gevaren.

Bekijk ook eens alle andere PSD-voorwerpen, waaronder luciferplaatjes en suikerzakjes.

De laatste berichten:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Sigarettenplaatjes’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prins Hendrik, Willemsdorp, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Sigarettenplaatjes