PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Oude kleurenfoto’s uit Perkpolder

In de veerhaven van Perkpolder was het tot de komst van de eerste dubbeldekker in 1968 een komen en gaan van verschillende veerboten.

Ondermeer de Prins Bernhard, Koningin Juliana, Dordrecht en de Prins Hendrik werden ingezet op de veerdienst naar Kruiningen. De veerdienst werd niet zonder reden grondig gemoderniseerd eind jaren 60, de capaciteit van de kleine enkeldekkers kon de verkeersstroom niet meer aan. Zelfs niet na de verlenging van diverse veerboten, waarvan de Dordrecht het treffendste voorbeeld was. Het schip was 40 meter lang toen het voor de PSD in de vaart kwam, na de verlenging werd de totale lengte 70 meter.

De kleurenfoto’s zijn gemaakt op 4 augustus 1964. De foto’s hieronder zijn ongedateerd, maar zijn waarschijnlijk tussen 1965 en 1967 gemaakt op de havendam van Perkpolder. In 1967 werd begonnen met de werkzaamheden voor de komst van de dubbeldekker Prinses Christina. Hiervoor werd de veerhaven een stuk uitgebreid aan de oostkant:

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Oude kleurenfoto’s uit Perkpolder’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Dordrecht, Prins Bernhard, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Oude kleurenfoto’s uit Perkpolder