PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Op de veerboot – jaren 60

Ze zitten in fotoalbums van menig Zeeuw: foto’s van de Zeeuwse veerdiensten. Zo ook in het familiealbum van Peter Feij. Hij besloot de foto’s te delen met PSDnet.nl. De foto’s zijn gemaakt rond 1964.

Eind 1963 doopt Sylva M.M. van Dongen-Bonte (echtgenote van het Zeeuwse statenlid Van Dongen) de veerboot Prinses Margriet op de werf in Krimpen a/d IJssel. Het schip was de laatste PSD-enkeldekker en de derde ‘Prinsesseboot’, na de Prinses Beatrix (1958) en de Prinses Irene (1960). De stapelloop werd in de krant destijds ietwat poëtisch beschreven:

Waggelend als een vette gans, op de drempel buigend met een “knik” zoals men in Krimpen nog niet eerder heeft gezien is woensdagmiddag de toekomstige veerboot “Prinses Margriet” haar element tegemoet gegaan.

Op onderstaande foto is de nieuwe veerboot te zien, waarschijnlijk in 1964. De Prinses Margriet werd op 21 maart 1964 aan de PSD overgedragen tijdens een vaartocht naar Westkapelle.


© Archief Peter Feij

De Prinses Margriet vaart vandaag de dag tussen Java en Sumatra in Indonesië. In de PSD-tijd was het niet gelukt om ongezien de stoelen uit de salon te ontvreemden om op het promenadedek te gaan zitten.


© Parasman Pasaribu

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Op de veerboot – jaren 60’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Prinses Margriet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Op de veerboot – jaren 60