PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Boek gepresenteerd over raderstoomboot Freya

De Duitse raderstoomboot Freya (Westerschelde) bestaat 110 jaar. Rederij Adler Schiffe heeft om bij dit heugelijke feit stil te staan een boek uitgegeven over de geschiedenis van de Freya. Tot 1933 werd de raderstoomboot als Westerschelde ingezet door de PSD, tegenwoordig vaart het schip in Duitsland als rondvaartboot.

Het boek genaamd ‘Raddampfer Freya – ein Schiff mit Geschichte’ is geschreven door Barbara Post en Stefan Lipsky (68 blz, ISBN 978-3-943582-10-9) en is via e-mail te bestellen bij rederij Adler Schiffe. Op 5 mei werd het boek gepresenteerd in Kiel, uiteraard aan boord van de Freya. Reder Sven Paulsen, Jeanne Zwaans en beide auteurs namen de presentatie van het boek voor hun rekening.
Vorig jaar kwam de Freya naar Groningen op uitnodiging van Zwaans, het nichtje van verzetsheld Kees Zwaans. Kees en zijn vrouw Lieske boden tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduikers onderdak aan op het schip.


video

Bekijk de hele reportage (in het Duits) over de Freya, gemaakt door de regionale tv-zender Sat 1.

De Freya was afgelopen weekend in Hamburg te vinden, bij een andere verjaardag: de Hafengeburtstags.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Boek gepresenteerd over raderstoomboot Freya’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Freya, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Boek gepresenteerd over raderstoomboot Freya