PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

‘Zuidvliet mogelijk verkocht’

PZC.nl meldt dat Stichting Museumhaven Zierikzee de voormalige PSD-veerboot Zuidvliet (1914) mogelijk wil verkopen. Het bestuur van de stichting is van mening dat de Provincie Zeeland zich hard zou moeten maken voor het behoud van de Zuidvliet.

De Zuidvliet is er al enige jaren slecht aan toe, zo bleek in 2013: ► Haalt de Zuidvliet de 100? Het onderwaterschip is te dun en zou daarom ‘gedubbeld’ moeten worden. Hierbij wordt een nieuwe scheepshuid over de oude aangebracht.


© psdnet.nl

Uit het artikel op PZC.nl blijkt dat de Stichting Museumhaven Zeeland sowieso hun klipper Mijn Genoegen verkoopt. Onduidelijk is vooralsnog of de Zuidvliet verkocht wordt en aan wie.

Update: Uit de papieren editie van de PZC van maandag 20 april blijkt dat reparatie van de Zuidvliet 30.000 euro gaat kosten. De Stichting Museumhaven Zeeland zegt nog ‘één ultieme poging’ te willen doen bij de Provincie Zeeland om geld te vragen en zo het schip te behouden.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘‘Zuidvliet mogelijk verkocht’’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Zuidvliet, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

‘Zuidvliet mogelijk verkocht’