Zwolle → Urk (2007)

De voormalige veerboot Oosterschelde werd in 2007 voor onderhoud vanuit Zwolle naar een werf op Urk gesleept. De originele Schelde-Sulzermachine staat nog in de machinekamer, maar aangezien deze dieselmotor jarenlang niet gedraaid heeft, kan de Oosterschelde niet zelfstandig varen. Daarnaast zouden daar ook andere vergunningen voor nodig zijn.

Op de foto’s passeert het schip de Eilandbrug over de IJssel nabij Kampen. Na de IJsselmonding wordt over het IJsselmeer naar Urk gevaren.


© Ricardo van Liere

De Werkgroep PSDnet.nl probeert nog steeds de Oosterschelde naar Vlissingen te halen. Het zou zonde zijn mocht dit schip gesloopt worden, of aangepast door een nieuwe eigenaar zonder historisch besef. De Oosterschelde uit 1933 is een uniek stukje vergeten Zeeuwse geschiedenis en verdient een mooie ligplaats in Vlissingen.

Gerelateerde berichten: