PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Uniek wapenschild terug in Zeeland

Alle PSD-veerboten waren versierd met het Zeeuwse wapen, zo ook de drie zijladers uit 1933. Slechts één gietijzeren provinciewapen is daarvan overgebleven en dat schild is nu terug in Zeeland.

Het zware bord is afkomstig van de veerboot Koningin Emma, maar kan gebruikt worden op het zusterschip Oosterschelde als dat schip mogelijk in Vlissingen komt te liggen.


© Arjan van Gelder / psdnet.nl

Bovenstaande foto toont het wapenschild aan boord van de PSD-veerboot Koningin Emma. Na de verkoop van de Emma in 1968, verdween ook het wapenschild van de romp. Toen het schip later bij Rederij Vrolijk in de vaart kwam als Estrella, werd het provinciewapen opgehangen aan een reling. Niet veel later verdween het bord alsnog in het ruim, tot de Werkgroep PSDnet.nl gisteren te gast was op de Estrella tijdens de filmopnames voor De Overkant.

Dankzij de welwillende houding van Rederij Vrolijk kon de Werkgroep PSDnet.nl het wapenschild ’s avonds meenemen naar Zeeland. Wie onderstaande foto van de voormalige Oosterschelde in Zwolle bekijkt, snapt dat een gouden combinatie te maken is.

Oosterschelde zonder wapenschild in Zwolle

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Uniek wapenschild terug in Zeeland’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Estrella, Zwolle, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Uniek wapenschild terug in Zeeland