PSDnet.nl

Volgende open dag: 1 & 2 juni 2024

Terneuzen – Hoedekenskerke in de jaren 30

In 1933 worden in Vlissingen drie nieuwe PSD-veerboten gebouwd: de Koningin Emma, Ooster-Schelde en de Prins Willem I. De Koningin Emma gaat varen op de dienst Terneuzen-Hoedekenskerke en maakt de eerste proefvaart tussen deze twee plaatsen op 1 september 1933.

Op 20 november van dat jaar wordt het moderne schip overgedragen aan de PSD. Onderstaande foto uit de collectie van Rinus de Bart toont de Koningin Emma in de haven van Hoedekenskerke in 1933.


© Collectie Rinus de Bart

Op de ansichtkaart hieronder is een indertijd alledaagse, maar fotografisch gezien bijzondere ontmoeting te zien. Links op de foto vaart de oude stoomboot Schouwen en rechts ligt de nieuwe motorveerboot Koningin Emma in de haven van Terneuzen. De Schouwen zonk in de meidagen van 1940 en kwam niet meer in de vaart.

Momenteel probeert de Werkgroep PSDnet.nl het zusterschip van de Koningin Emma, de Oosterschelde, terug te halen naar Vlissingen.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Terneuzen – Hoedekenskerke in de jaren 30’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Koningin Emma, Schouwen, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Terneuzen – Hoedekenskerke in de jaren 30