PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Investeerder gevonden voor Oosterschelde

De reddingsactie voor de veerboot Oosterschelde nadert haar ontknoping nu een mogelijke investeerder is gevonden, kan de Werkgroep PSDnet.nl melden na een tijdje radiostilte.

De afgelopen weken zijn er gesprekken gevoerd met een geïnteresseerde ondernemer die het schip in de Vlissingse Dokhaven wil neerleggen. Het schip zou daar deels een museale functie krijgen en er is plaats voor kleine horeca.


© Ricardo van Liere

Vorige week vond er een gesprek plaats met de Gemeente Vlissingen. De gemeente bevestigt wederom positief tegenover het project te staan, maar de Gemeenteraad heeft het laatste woord over een vergunning. De rol van de gemeente beperkt zich tot het verlenen van deze vergunning, een financiële bijdrage is er niet mee gemoeid.


© Arjan van Gelder

De toekomst van de veerboot Oosterschelde ziet er dus al iets positiever uit. De komende tijd zullen de ondernemer en de verkopende partij in Zwolle gaan praten over de mogelijke verkoop. De Werkgroep PSDnet.nl speelt geen rol in deze fase.

Alle leden van de Werkgroep hebben zondag het schip bekeken en zagen samen met de ondernemer veel potentie in de Oosterschelde. Het historische schip uit 1933 zit vol met originele details en zou een prachtige aanwinst vormen voor de stad Vlissingen. Hieronder zijn enkele nieuwe foto’s te bekijken van deze ‘Zeeuw in Zwolle’.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Investeerder gevonden voor Oosterschelde’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) Reddingsactie, Zwolle, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Investeerder gevonden voor Oosterschelde