PSDnet.nl

Volgende open dag: 20 juli 2024

Filmset op de Estrella

De voormalige veerboot Koningin Emma uit 1933, nu Estrella genaamd, werd gisteren gebruikt als decor voor de film De Overkant.

Vanuit Scheveningen vertrok de filmcrew voor een lange dag filmen op de Noordzee. De Overkant is de verfilming van een verhaal van Freek de Jonge en speelt zich deels af tussen Terneuzen en Hoedekenskerke. De film wordt geregisseerd door Marnix Ruben en de hoofdrol (de jonge Freek) wordt vertolkt door Nick Golterman.

De film speelt zich af op de veerboot Prins Willem I, het zusterschip van de Koningin Emma. De Prins Willem I werd in de jaren 70 al gesloopt en kon daarom niet dienen als decor. Toch is door het filmgezelschap veel aandacht besteed aan de historische correctheid van de film. Zo is een verdwenen reling nagemaakt van pvc-buizen, net als een op de Estrella ontbrekende ventilatieschacht.

De komende dagen vinden op Zeeuws-Vlaanderen opnames plaats voor de overige scenes. De Overkant moet in september op het filmfestival Film by the Sea in premiere gaan.

Navigatie nieuws & achtergrond

Dit bericht (‘Filmset op de Estrella’) is geplaatst in de categorie PSD en heeft als tag(s) De Overkant, Estrella, Klik op de categorie of tags om meer soortgelijke berichten te bekijken in ons nieuwsarchief (2003-2023). Hieronder kunt u navigeren tussen de verschillende nieuwsberichten. U bent nu hier:

Filmset op de Estrella